Indoor Survival

Sinds 2002 ben ik bezig met de ontwikkeling van een project dat ik de werktitel "Indoor Survival" heb gegeven. Inmiddels is er een uitgebreid businessplan beschikbaar en er ligt bovendien een offerte van AZK om de haalbaarheid te toetsen. Alle mensen en instanties die ik hierover gesproken heb reageerden enthousiast.

Indoor Survival is een recreatieconcept (survival hal) voor de doelgroep vanaf 12/14 jaar. Meer mannen dan vrouwen zullen zich hierdoor uitgedaagd voelen, maar het concept is geschikt voor iedereen die ouder is dan 12 jaar en zich fit genoeg voelt om de fysieke en geestelijke uitdagingen aan te gaan. Omdat dit alleen in teamverband kan en wegens de competitie die er ingebouwd is, is dit concept ook geschikt voor teambuilding sessies en zelfs voor assessment.

Indoor survival
indoor survival


Waar gaat het om?
In een flinke hal, die ook hoog genoeg is, wordt een driedimensionale doolhof uitgezet. In het nu uitgewerkt concept gebeurt dat in een "Indiana Jones" achtige setting, met tempels, grotten en tropische oerwoud. Om het parcours af te leggen moet men kunnen klimmen, afdalen, door grotten lopen en kruipen, waterpartijen oversteken, enz. Obstakels kunnen dermate groot zijn, dat je er alleen met hulp van teamgenoten voorbij kunt. Dat geldt ook voor klimmen en afdalen.
Elke team krijgt een elektronisch pasje mee. Daarmee kan men zich aanmelden bij de terminal die toegang tot de avonturenhal geeft. Daarmaa ligt dan ook meteen de starttijd vast. In het parcours zijn diverse terminals verborgen. Andere terminals worden door een bewegend monster bewaakt, dat eerst uitgeschakeld moet worden. Door met het pasje bij terminals (de schatten die men moet zoeken) af te melden verzamelt het team punten. Verder is minimaal één terminal met de terminal van de uitgang verbonden. Als die terminal niet gevonden en afgemeld is gaat de uitgangsdeur niet open. Het team moet opnieuw de hal in en zoeken. Dat levert tijdverlies op en dus een slechte positie in de competitie.
Doorgaans profileert zich een teamlid als leider. Het kan voor ondernemers verhelderend werken om te zien wie dat is.

Maar je kunt ook als vereniging, schoolklas, of vriendengroepje naar Indoor Survival. Of als vader-zoon team. Meisjes en vrouwen worden uiteraard niet uitgesloten en natuurlijk is het zeker inspirerend om als mix-team het avontuur in te gaan. Het is fun, het is spannend, het is sportief.

Waarom is het er nog niet?

Wel, de reden is dat ik voor dit project tot nu toe geen financier/participant gevonden heb. Wel is het zo, dat ik van de Gemeente Weert alle medewerking krijg bij het vinden van een geschikte locatie. Maar ook andere gemeenten zullen zo'n attractie graag binnen hun grenzen willen hebben.

Het project is zeker rendabel. Voorlopige schattingen komen uit op 12-18%.

Weet u iemand dit Indoor Survival de nodige financiele injecties kan geven? Laat hem dan met mij contact opnemen.
e-mail Wim Vlekken
Download het ondernemingsplan

Update: het plan stamt uit 2002. Hierin staan nog een oud telefoonnummer en e-mailadres. Op deze site staan actuele contact gegevens.

 

 

website statistics